Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 26 септември 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 26 септември 2022

Хранене по лунен календар – понеделник – 26 септември 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунният цикъл. Във 2 лунен ден е полезно да се ядат ядки, сушени и пресни плодове, стафиди, зеленчуци. Малки дози кафе може се консумира, но да не е силно.

Все още е за предпочитане въздържанието от алкохол, месо и груба храна. Да се избягват полуфабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици.

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми.

Във втория лунен ден тялото само подсказва какво точно му трябва или какво е вредно за него. Слушайте себе си, вярвайте на интуицията си и ако някой вкус или миризма ви карат да се чувствате неприятно, тогава е по-добре този продукт да се изключи от диетата ви поне за един месец. И обратно, ако наистина искате нещо, това означава, че на вашето тяло му липсва това и няма значение дали е вредно или не. Разбира се, най-важното тук е да не се обърка гласът на интуицията с мимолетният каприз.

 

МАГДАНОЗЕНА СУПА

Продукти: 2 връзки магданоз, 1 глава лук, 4-5 с. л. олио, 2 с. л. брашно, 1 ч. л. червен пипер, ¾ ч. ч. натрошено фиде, 2 яйца, 1 ч. ч. кисел мляко, черен пипер, сол.

Приготвяне:  Лукът ситно нарязан се запържва с сгорещеното олио. Прибавят се ситно нарязания магданоз, брашното и черния пипер.

Сместа се разрежда с 4 чаени чаши вода и се вари 10-15 минути на умерен огън. Прибавя се натрошеното фиде. Когато и то се свари, прибавят се сол и черен пипер на вкус.

Супата се застройва с разбитите яйца и киселото мляко.

 

Полезни съвети от кухнята: С отвара от цвекло можете да изплакнете тъмната коса, за да придадете на цвета ѝ по-интензивен нюанс.

Също така, ако имате светла коса може да се изплакне с отвара от лукови люспи. Такава отвара ще помогне да се придаде светъл нюанс на косата и ще служи като оцветяващ шампоан. Но най-вече косата става много мека и послушна по цялата си дължина и изглежда добре поддържана.


*Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети