Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 26.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 26.04.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 26.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

Петнадесетият ден от лунния месец е неблагоприятно време за всякакво пируване! Забравете днес за преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. 

Ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на нашето тяло ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. 

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове. Да се избягват ябълки, диня, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

Днешното предложение:

КАРТОФЕНО ПЮРЕ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ

Продукти: 500 г картофи, 500 г консерва зелен фасул, 60 г масло, 1/2 ч.ч прясно мляко, 2 яйца, 1 с. л. доматено пюре, магданоз, черен пипер и сол.

Приготвяне: Картофите се обелват и се сваряват в малко подсолена вода, отцеждат се и се смачкват на пюре. Заливат се с топлото мляко, поръсват се със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбърква се пюрето добре и половината от него се разстила в намазана с олио тавичка. Отгоре са слага зеленият фасул и се покрива с останалото количество картофено пюре.

Залива се отгоре с доматено пюре, предварително размито в малко вода и с разтопено масло. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви. Накрая се залива с разбитите яйца и се поръсва със сол и черен пипер. Допича се. Може да се поднесе с кисело мляко.


Любопитно: Бобовите растения се считат за един от антидепресантите -  свързани са с високо съдържание на аминокиселини тирозин, триптофан, метионин и др.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети