Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 26.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 26.08.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 26.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

В 26-ия лунен ден е добре да гладувате. Не трябва да се консумира месо.  Всяка храна може да се превърне в отрова.

Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите.

През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна.

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Днешното предложение:

ДОМАТЕНА СУПА СЪС СИРЕНЕ

Продукти: 750 г домати, 2 с.л. брашно, 3 с.л. олио, 25 г краве масло, 4 чаши вода, 1 чаша натрошено сирене, 1ч.л. червен пипер, сол, черен пипер

Приготвяне: Доматите се нарязват, посоляват се леко и се варят без вода на слаб огън, докато омекнат, а след това се претриват през гевгир, цедка или сито. Брашното се запържва леко в олиото, разбърква се с червения пипер и се разрежда с 4 чаши гореща вода. Прибавят се претритите домати. Супата се вари 10 минути и се отстранява от огъня, разбърква се с натрошеното или настъргано сирене и се подправя с маслото, черен пипер и сол на вкус.

ВАРЕНИ ТИКВИЧКИ С ДОМАТИ И КАШКАВАЛ

Продукти: 1 кг тиквички, 300 г пресни домати, 100 г кашкавал, 1 лимон, копър, магданоз, черен пипер и сол, олио.

Приготвяне: Тиквичките се измиват и обелват, сваряват се в подсолена вода и се отцеждат, а след като изстинат се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см. Доматите също се нарязват на кръгчета и се нареждат в тава. Върху доматите се подреждат тиквичките. Поръсват се със ситно нарязан копър, черен пипер и настъргания на дребно ренде кашкавал и се заливат с олио и изстискания от лимона сок.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети