Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 27.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 27.01.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 27.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Следователно „лошите“ храни могат да повлияят негативно на вашето здраве и на самочувствието. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви. Може да се яде риба. Ако решите да ядете месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени ги приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

Днешното предложение:

ПЕЧЕНА РИБА С КАШКАВАЛ

Продукти: 4 големи филета от риба, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. сухо бяло вино, 2/3 ч.ч. галета, 1 ч.ч. настърган кашкавал, 1 ч.л. горчица, 4 стръка пресен лук, магданоз, девесил, 1 скилидка чесън, 60 г масло, сол   

Приготвяне: Рибата се посолява и се нарежда в намазана с масло тавичка. Напръсква се с лимоновия сок и виното.

Галетата се смесва с настъргания кашкавал, горчицата, счукания чесън, разтопеното масло, ситно нарязания лук и подправките.

Сместа се разстила равномерно върху рибата.

Ястието се пече около 40 минути в умерена фурна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети