Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 27.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 27.04.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 27.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничена употреба на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира, по същите причини.

Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. 

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

 

Днешното предложение:

ЛЕЩА ПЛАКИЯ

Продукти:  2 ч.ч леща, 1-2 глави лук, 1/2 ч.ч. олио, 3-4 скилидки чесън, 1-2 моркова, 1 резен целина, 4 домата, 2 с.л. брашно, 1/2 лимон, черен пипер, чубрица, сол. 

Приготвяне: Лещата се залива с малко вода и се оставя леко да кипне, след което се прецежда и се долива отново с 4-5 ч.ч. вода, прибавят се нарязаните моркови, целина, лук, чесън и половината олио. След като отново кипне, се вари на тих огън до омекване.

Сварената леща се изсипва в тава, посолява се и се наръсва с черен пипер и чубрица. Залива се с брашното, размито в 1 ч.ч. вода.

Най-отгоре се нареждат филийки от доматите и обеления лимон.

Ястието се пече в умерена фурна 10 минути, залива се с останалото олио и се пече още 10 минути.

Може да се поднесе както топло, така и студено, подправено с чесън и оцет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети