Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 28.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 28.02.2022

Хранене по лунен календар – понеделник – 28.02.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 28 лунен ден е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всякакви печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. 

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Като вариант, може да сварите зеленчуците.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.

БОБ ПО МАНАСТИРСКИ

Продукти: 500 г зрял боб, 2 глави кромид лук, 1 домат (доматено пюре), 2 червени чушки, 2 моркова, магданоз, целина, 3-4 с. л. олио, червен пипер, сол.

Приготвяне: Почистеният боб се измива и залива със студена вода и се вари. След завиране се излива водата и се залива отново със студена вода и след второто завиране отново се сменя водата.

Нарязват се зеленчуците и се добавят към ястието. Сипва се олиото, посолява се, слага се капак на тенджерата и се вари боба на тих огън, докато омекне окончателно.

 

"Аз не се съмнявам, че част от съдбата на човешката раса в нейното възходящо развитие е да се откаже от яденето на животни."

Хенри Дейвид Торо


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети