Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 28.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 28.10.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 28.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна

Във 2 лунен ден е полезно да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди, зеленчуци, пресни плодове. Много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунния цикъл.

Все още е за предпочитане въздържанието от алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може да се консумира, но да не е силно. Да се избягват полуфабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици.

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми.

Във втория лунен ден тялото само подсказва какво точно му трябва или какво е вредно за него. Слушайте себе си, вярвайте на интуицията си и ако някой вкус или миризма ви карат да се чувствате неприятно, тогава е по-добре този продукт да се изключи от диетата ви поне за един месец. И обратно, ако наистина искате нещо, това означава, че на вашето тяло му липсва това и няма значение дали е вредно или не. Разбира се, най-важното тук е да не се обърка гласът на интуицията с мимолетния каприз.

Днешното предложение:

ЗЕЛЕНЧУКОВА САЛАТА СЪС СОС РАНЧ

Продукти: 2 домата, 2 червени чушки, червен лук, 4 с.л. салатен боб, 2 картофа, крутони, сол, олио, 2 с.л. майонеза, копър, магданоз, черен пипер. 2 ч.ч. гъсто кисело мляко или горчица на прах – 0, 25 ч.л.

Приготвяне: Освободете доматите от твърдите влакна на сърцевината, нарежете на едри парчета. Нарежете червената чушка също на парчета. Нарежете червения лук на тънки полукръгчета. Сварете картофите, обелете, охладете, нарежете. Изцедете течността от сварения боб. Комбинирайте всички приготвени храни в дълбока купа, добавете крутони. Разбъркайте.

Направете сос Ранч. Приготвя се много просто. 2 скилидки обелен чесън с магданоз и копър смелете в кухненския робот или ги накълцайте на ситно. Добавете 2 с.л. майонеза, 2 ч.ч. гъсто кисело мляко, черен пипер. Разбийте всичко много добре. Може да се използва лук и чесън на прах, люспи от сух лук. Овкусява се салатата с него.

Готовият сос сипете в бурканче. Съхранява се до 5 дни в хладилника.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати