Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 29.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 29.03.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 29.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост започна от 14 март и ще продължи до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

Храненето в 16 лунен ден трябва да е също умерено.  Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети - всичките ви усилия ще ви се отплатят. 

Ако не можете да гладувате, храната трябва да бъде разнообразна и питателна. Зеленчуците, плодовете, зърнените храни, киселото мляко и въобще млечните продукти, леките супи се усвояват най-добре. През тази нощ кръвта се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед.

Препоръчително е да ядете ястието веднага след готвене.  Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се избягват продукти, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами.

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене. Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.                    

 

Днешното предложение:

ЯЙЦА НА ФУРНА С КИСЕЛО МЛЯКО

Продукти: 4 яйца, 2 филии хляб без кората, 2 с.л. олио, 1 глава кромид лук, 500 г отцедено кисело мляко, 30 г краве масло, червен пипер, сол.

Приготвяне: В огнеупорен съд на дъното сложете филиите хляб и ги поръсете с олио.

Чукнете яйцата отгоре и залейте с киселото мляко, разбито с настъргания лук, червен пипер и сол.

Покрийте с нарязаното краве масло и печете, докато яйцата се стегнат достатъчно.

 

Любопитно: Изображения на лук са намерени по стените на древните египетски пирамиди. Също така се споменава това растение в клинописи на древните шумери и в Библията. Лукът се отглеждал и в древен Рим за войниците от специално обучени хора. По онова време човечеството е знаело за лечебните свойства на лука. Той и до днес продължава да се счита за лек.                                                                                


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети