Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 29.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 29.07.19

Хранене по лунен календар – понеделник – 29.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

За разлика от предишни дни, в 27 лунен ден скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи или да отидете с малка компания в любимия си ресторант.

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. Важно е само да запомните основните правила за здравословно хранене и да ги следвате възможно най-близо. 

Въпреки че днес е сравнително добър ден за малко празненство, допълнителното натоварване определено ще бъде безполезно. Така че опитайте този ден да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в които няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Днешното предложение:

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ЛИМОНОВ СОС

Продукти: 6 парчета пилешки гърди (без кожата и костите), 2 яйца, 3 с.л. горчица, 1 ч.ч. пилешки бульон, 2 с.л. лимонов сок, 1 лимон, магданоз, счукан сухар (галета), сол, олио за пържене.

Приготвяне:  Разбиват се добре яйцата с горчицата. Пилешките гърди се потапят в сместа, овалват се в сухара, смесен със сол на вкус и се пържат в сгорещената мазнина до златисто. Изваждат се и се нареждат в чиния. Оставят се на топло.

Пилешкият бульон се слага на огъня заедно с лимоновия сок и щипка сол. Щом кипне, в него се добавят лимонът, нарязан на тънки резенчета и ситно нарязаният магданоз. Сосът се оставя да престои 10 минути.

Пилешките гърди се сервират топли, залети с лимоновия сок.

ПЯСЪЧЕН СЛАДКИШ

Продукти: 14 г масло, 100 г пудра захар, 4 яйца, 1 с.л коняк, 100 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 2 праха ванилия.

Приготвяне:  Омекналото масло се разбива на пяна със захарта, след което един по един се прибавят жълтъците. Слага се конякът, бакпулверът, ванилията. Постепенно (лъжица по лъжица) се добавя брашното. Накрая се слагат разбитите на сняг белтъци, като се разбъркват внимателно.

Тестото се изсипва в тортена форма, намазана с масло и се пече в умерена фурна. После се поръсва с пудра захар.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети