Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 29.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 29.11.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 29.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В  25-я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Нашите органи трудно ще се справят с преработване и усвояване на продуктите, тъй като работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е благоприятно гладуването. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но по-безопасен вариант е да направите соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената опция за разтоварване. Трябва само да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове в един прием.

Ако диетите и гладуването не са за вас, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна, с изключение на месо, мазни и пържени храни и печени продукти.  Днес е нежелателно да пиете много течности, да консумирате тежки и груби храни, висококалорични ястия. 

Можете да ядете млечни продукти, извара, както и тестени продукти без масло. Ястията, които съчетават извара и тесто, като чийзкейкове или кнедли със сирене, се усвояват добре.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

Днешното предложение:

ЯХНИЯ ОТ СТЕРИЛИЗИРАНА БАМЯ

Продукти: 1 буркан стерилизирана бамя, 2 к. ч. олио, 2 глави кромид лук, 2 с. л. брашно, 2-3 с. л. доматено пюре, 1 ч. л. червен пипер, 1 лимон, магданоз, сол на вкус.

Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината и част от соса на консервата, докато се изпари водата, разбърква се с брашното и червения пипер, доматеното пюре и се залива с 1 и 1/2 - 2 чаени чаши гореща вода.

След кипване на соса се прибавя бамята. Ястието се посолява, разбърква се и се вари 10 минути или се запича за кратко време. Поръсва се с нарязания магданоз и се поднася с резенче от лимона към всяка порция.

 

Полезни съвети: Крушите са богати на фибри, което може да повлияе неблагоприятно на деликатните стени на червата, ако ги приемате сутрин на празен стомах.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети