Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 30. 11. 2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 30. 11. 2020

Снимка:

В 16 лунен ден до 17:00ч

Храненето трябва да е умерено, да не се преяжда. Препоръчително е да се изключи месната храна (особено домашни птици) и гъбите.

Може да се яде риба, приготвена по всякакъв начин, зеленчуци, плодове, зърнени храни, яйца и млечни продукти, брашно. Бобовите продукти също е по-добре да бъдат намалени.

В 17 лунен ден слез 17:00ч

Чудесно време за хапване! Можете да приготвите любимите си ястия. Тялото в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да навреди.

Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате.

Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.  Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости . Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

 

Днешното предложение:

ТОРТА ОТ КАРТОФЕНИ ПАЛАЧИНКИ

Продукти: 2 яйца, 300 г брашно, 1/2 л прясно мляко, 300 г картофи, сол, мазнина за пържене.

За плънката: 5-6 с. л. сметана, 100 г кашкавал, 100 г шунка, настърган кашкавал за поръсване.

Приготвяне: Картофите се сваряват, обелват се и се смачкват на пюре. Яйцата се разбиват на гладко тесто с брашното, солта, картофеното пюре и топлото мляко, което се прибавя постепенно.  От тази смес се изпържват палачинки, малко по-дебели от обикновените.

Настърганият кашкавал се смесва с половината сметана, а останалата половина се разбърква със ситно нарязаната шунка.

Палачинките се нареждат една върху друга в намаслена тортена форма, като се мажат последователно с различните плънки.

Най-горната палачинка се поръсва с настърган кашкавал.

Тортата се слага в предварително загрята фурна и леко се запича, колкото да се разтопи кашкавалът. Нарязва се на триъгълни парчета и се поднася веднага.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още