Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 30.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 30.03.20

Хранене по лунен календар – понеделник – 30.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

В този ден не трябва много да се разговаря. Храната трябва да се прима в мълчание. Не трябва да се натоварвате с излишни грижи, затова е хубаво днес да не готвите, а да се яде храна, приготвена от предния ден.

Бъдете внимателни към съдовете, тъй като в този лунен ден е неблагоприятно да се удрят или счупят. Стъклени и порцеланови чинии и чаши най-добре не ползвайте.

Полезно е да ядете или да глътнете цяла скилидка чесън.

Денят е неутрален за пируване. Разбира се, можете да се почерпите с различни деликатеси, но с по-големи ползи за здравето през този период е да гладувате.

Луната е в последния етап на първата четвърт и това е периодът, в който трябва да бъдете внимателни към тялото си, към истинските си желания и усещания. Преяждайки в този ден, е малко вероятно да успеете ясно да чуете вътрешния си глас.

Препоръчително е здравословните храни да съставляват, ако не 100%, то повечето от тях. Правилното хранене сега е плодове и зеленчуци. Ако гладуването е изключително трудно за вас, не се измъчвайте, просто се хранете разумно. 

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохолът трябва да се избягва, както и предния ден. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

 

Днешното предложение:

СУПА ОТ СКАРИДИ

Продукти: 300 г почистени и нарязани скариди, 2 глави лук, 1 морков, 1 резен целина, 100 г гъби, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л. олио, 1 чаша бяло вино 1 с.л. брашно, 50 мл течна сметана (готварска), черен пипер, сол, лимонов сок.                    

Приготвяне: Нарязват се лукът, морковът, целината, гъбите и чесънът и се запържват (или задушават) леко. Прибавя се брашното и се разбърква, налива се виното. Прибавят се 5 чаши вода, посолява се и се вари на умерен огън около 20 минути. Добавят се скаридите и се вари още 10 минути. Супата се маха от огъня и се застройва с течната сметана. Поръсва се с черен пипер и лимонов сок.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети