Хранене по лунен календар – понеделник – 30.09.19
Днес може да се яде месо, риба. Храненето трябва да е балансирано
В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.
Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месото от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.
Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – кориандър, канела, копър.
Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.
Днешното предложение:
ПИЛЕШКИ РУЛЦА С МОЦАРЕЛА
Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 150 г сирене Моцарела, 4 опечени и обелени червени чушки, магданоз, черен пипер, сол, олио за пържене
Приготвяне: Срежете пилешките гърди надлъжно на половинки, за да получите 4 парчета бяло месо. Начукайте ги на тънко, овкусете ги със сол и черен пипер. Върху всяко поставете резенче сирене, а върху него накъсани ивички от печените чушки и поръсете с магданоз.
Завийте рулца от всяко парче месо, овържете ги с конци, за да не се разтворят и изпържете в предварително загрято олио, докато месото промени цвета си. Подходяща гарнитура – зелена салата и пържени картофи.
По желание можете да поставите рулцата в намазнена тавичка, леко ги намажете с олио и ги сложете в загрята умерена фурна. Малко преди да станат готови, наръсете с настърган кашкавал и допечете.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--ponedelnik--300919/
Коментари (0)
Добави коментар