Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 31.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 31.05.2021

Снимка:

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не преяждате, да не натоварвате тялото си с тежки продукти, но и да се гладува не трябва.  Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни (мазни и пържени). Да се избягват тестени изделия и сладко.

Добре е (но не е задължително) да се откажете от месо и месни изделия и храненето да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.

Днешното предложение:

КАРФИОЛ С БЯЛ СОС

Продукти: 1 глава карфиол (около 1, 5 кг), 1 пакетче (125 г) краве масло, 2 с. л. брашно, 100 г кашкавал,, магданоз, лимонов сок и сол на вкус.

Приготвяне: Карфиолът се почиства и измива, накъсва се на клончета, пуска се във вряща подсолена вода и се сварява. Отцежда се и се разпределя на порции в чинии.

Брашното се запържва до светло-златисто в половината от маслото и се разрежда с водата от карфиола до умерено гъст сос, който се подправя с лимонов сок.

Порциите се заливат със соса и отгоре се поръсва настърган кашкавал и останалото разтопено масло. Гарнират се с клонче магданоз или дребно нарязан магданоз.

 

Любопитно: Карфиолът (цветно зеле), за разлика от бялото зеле, съдържа 1.5-2 пъти повече протеин и 2-3 пъти повече аскорбинова киселина. Яденето на карфиол намалява риска от сърдечни заболявания и укрепва имунната система. За да запазите белия цвят на зеленчука при готвене, към врящата вода се добавя малко захар.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още