Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 5 септември 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 5 септември 2022

Хранене по лунен календар – понеделник – 5 септември 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В различните лунни дни някои храни се усвояват по-добре, а от други е по-добре да се откажете. Лунният хранителен хороскоп ще ви каже как най-добре да се храните.

В 9 лунен ден, който продължава до 16:54ч е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Трябва да е постна. Добър ден за гладуване и постене. 

В 10 лунен ден, който започва в 16:54ч може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. Неподходящо за диети. Категорично не се препоръчва гладуване - това може да донесе голяма вреда на тялото. Може да се яде месо. 

ДОМАТЕНА СУПА С ПЕЧЕНИ ПИПЕРКИ

Продукти: 2 глави кромид лук, 4 супени лъжици растително масло, 5-6 червени домати, 4-5 пиперки, 2 яйца, сол на вкус.

Приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината заедно с доматите, настъргани на едро ренде. Заливат се с гореща подсолена вода и се кипват.

Прибавят се пиперките, предварително изпечени, почистени от семките и ципите и нарязани на парчета. След това супата се вари още 15–20 минути.

Застройва се с разбитите яйца и се поднася — зиме хладка, а лете почти студена. 

ТЕЛЕШКО С ПАТЛАДЖАНИ

Продукти: телешко месо 0,5 кг, растително масло 1/2 чаена чаша, кисело мляко 1/2 чаена чаша, червен пипер 1 чаена лъжичка, бахар 5–6 зърна, чесън, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Месото се нарязва на ситно и се сварява в малко количество вода заедно с бахара. Патладжаните се нарязват на филийки и се изпържват в мазнината. Оризът се сварява в подсолена вода.

В тенджера, на дъното на която е сипана мазнината, се нареждат последователно патладжани, месо, ориз и отново патладжани. Ястието се залива с бульона от месото и се вари на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсва се с черен пипер и се поднася с подлученото с чесън кисело мляко. 

Полезни съвети: Най-вкусни са патладжаните с продълговата форма и виолетова окраска. За да не се напукват, преди да се изпекат, се набождат.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети