Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 6 февруари 2023

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 6 февруари 2023

Хранене по лунен календар – понеделник – 6 февруари 2023 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 16 лунен ден трябва да е умерено, да не се преяжда. Благоприятно се отразява гладуването.

Трябва да се избягват бобовите продукти и такива, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами. Препоръчително е да се изключи месната храна (особено домашни птици) и гъбите. 

Може да се яде риба, приготвена по всякакъв начин, зеленчуци, плодове, зърнени храни, яйца и млечни продукти. 

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли.  Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.

След 18:22ч със започването на 17 лунен ден отпадат ограниченията и може да се яде всичко.

БАНИЦА С ОРИЗ

Продукти: 500 г дебели кори за баница, ½ чаена чаша ориз, 200 г сирене, 4 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, ¾ чаена чаша олио, 1 яйце за намазване, сол на вкус.

Приготвяне: Оризът се сварява в 2 чаени чаши подсолена вода. След като изстине, се прибавят настърганото сирене и яйцата, разбити с прясното мляко.

Корите се нареждат в намазана с масло тава, като помежду им се ръси олио и на две места се разпределя оризовата плънка. Баницата се полива с останалата мазнина, намазва се с разбитото яйце и се пече в умерена фурна.

 

В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 00:40 до 01:49ч; от 08:26 до 09:17ч; от 14:22 до 15:13ч и от 21:13 до 22:22ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.

 

*Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено  Последвайте ни в Google News

 

Етикети хранене, луна
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети