Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник– 23 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник– 23 май 2022

Хранене по лунен календар – понеделник– 23 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото, но можете да ядете млечни продукти. Не се препоръчва преяждане, в противен случай може да се очакват проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са особено полезни. 

Препоръчително е да се откажете от кафето и чая днес, по-добре е да замените всички напитки с мляко. Не трябва да се пие алкохол, да се пушат цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат тестените изделия.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си разтоварващ ден. Би било идеално да се направи гладуване един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна. Но ако целта ви е отслабване, денят е неутрален ден за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, но не бива да очаквате поразителни резултати. 

ПАНИРАН КАШКАВАЛ

Продукти: 250 г кашкавал, ½ ч. л. черен пипер, 1 ч. ч. бира, 3 с. л. брашно, 1/3 ч. л. горчица, 2 яйца, 1 ½ к. ч. олио.

Приготвяне: Кашкавалът се нарязва на парчета, дълги 6-7 см, широки 2 см и дебели 1,5 см. Поръсват се с черен пипер.

Приготвя се бирената паста от бирата, брашното, горчицата и разбитите отделно жълтъци.

Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към общата смес, като се бъркат с вилица от долу нагоре и се внимава да не се загуби обема на белтъците.

Парчетата кашкавал се потапят в панировката и се пържат в горещо олио. 

„Тъжният поет пише стихове и ви кара да плачете. Тъжният художник рисува картини и ви кара да се вълнувате. Тъжният музикант композира песни и ви кара да пеете. Тъжният готвач ... готвенето е забранено!“

Гастон Акурио

 


Топ новини

виж още
Актуална тема