Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник– 25.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник– 25.10.2021

Хранене по лунен календар – понеделник– 25.10.2021 - Tribune.bg

В храната на 19 лунен ден, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.

Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци, също така екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

СВИНСКО С ОРИЗ ПО ИСПАНСКИ

Продукти: 800 г свинско филе, 150 г ориз, 1 патладжан, 1 тиквичка, 1 чушка, 4 домата, 1 с. л. зехтин, червен и черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарежете месото, патладжана, тиквичката и чушката на парченца. Обелете и почистете от семето доматите и нарежете на четвъртинки.

Запържете месото в зехтина, като разбърквате с дървена лъжица. Посолете, поръсете с червен и черен пипер и прибавете измития ориз. Щом зърната започнат да стават прозрачни, добавете нарязаните зеленчуци.

Захлупете съда и оставете ястието да ври на слаб огън 5 минути. Налейте 1/2 л вода, захлупете съда и гответе на слаб огън, докато оризът поеме цялата течност.

 

Любопитно: През 2011 г. Ева Лонгория пуска първата си готварска книга „Eva’s Kitchen“ (Кухнята на Ева): „Готвене с любов за семейството и приятелите“ е мотото на книгата с акцент върху местни, пресни съставки и любимите й семейни рецепти. В изданието са включени само рецепти, по които актрисата сама готви. Има и два ресторанта – в Лас Вегас и в Лос Анжелис.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп