Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник– 9 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник– 9 май 2022

Хранене по лунен календар – понеделник– 9 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Промяната във фазите на Луната влияе върху нашето благосъстояние и работата на вътрешните органи. Усвояването на храната зависи и от позицията на нашия спътник.

В 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. Днес е неподходящ ден за диети. Категорично не се препоръчва гладуване - това може да донесе голяма вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е също да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и такъв от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

 

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 400 г пилешки дробчета, 3 глави кромид лук, 500 г домати, 600 г чушки сиврия, 1 ч. ч. ориз, 50 мл олио, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Дробчетата се нарязват на четири и се топват за няколко минути във вряща вода.

Нарязват се лука, чушките и доматите на ситно и се запържват в олиото. След това се добавя ориза, 800 мл вода, нарязаните дробчета, подправките. Яденето се оставя да ври на слаб огън до сваряване на ориза.

 

ЮФКА НА ФУРНА С КОЛБАСИ

Продукти: 250 г юфка, 2 с. л. краве масло, 150 г колбас, 1 червен домат, сол.

Приготвяне: Юфката се сварява в подсолена вода, отцежда се и се разбърква с разтопеното краве масло.

Изсипва се в две пръстени гювечета (или купички от огнеупорно стъкло), покрива се с резенчета колбас и отгоре с филийки червен домат и се запича 10 минути в силна фурна. Първо се слагат съдовете в студена фурна, после се включва и засилва фурната, за да не се спукат.

 

„Този, който оценява истинския вкус на храната си, никога не може да бъде лаком; този, който не може – не може да бъде нищо друго.”

Хенри Дейвид Торо


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.