Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник– 9 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник– 9 май 2022

Хранене по лунен календар – понеделник– 9 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Промяната във фазите на Луната влияе върху нашето благосъстояние и работата на вътрешните органи. Усвояването на храната зависи и от позицията на нашия спътник.

В 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. Днес е неподходящ ден за диети. Категорично не се препоръчва гладуване - това може да донесе голяма вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е също да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и такъв от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

 

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 400 г пилешки дробчета, 3 глави кромид лук, 500 г домати, 600 г чушки сиврия, 1 ч. ч. ориз, 50 мл олио, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Дробчетата се нарязват на четири и се топват за няколко минути във вряща вода.

Нарязват се лука, чушките и доматите на ситно и се запържват в олиото. След това се добавя ориза, 800 мл вода, нарязаните дробчета, подправките. Яденето се оставя да ври на слаб огън до сваряване на ориза.

 

ЮФКА НА ФУРНА С КОЛБАСИ

Продукти: 250 г юфка, 2 с. л. краве масло, 150 г колбас, 1 червен домат, сол.

Приготвяне: Юфката се сварява в подсолена вода, отцежда се и се разбърква с разтопеното краве масло.

Изсипва се в две пръстени гювечета (или купички от огнеупорно стъкло), покрива се с резенчета колбас и отгоре с филийки червен домат и се запича 10 минути в силна фурна. Първо се слагат съдовете в студена фурна, после се включва и засилва фурната, за да не се спукат.

 

„Този, който оценява истинския вкус на храната си, никога не може да бъде лаком; този, който не може – не може да бъде нищо друго.”

Хенри Дейвид Торо  


Топ новини

виж още