Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 02.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 02.10.2021

Хранене по лунен календар – събота – 02.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 26-ия лунен ден е добре за гладуване. Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

 През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна.  Всяка храна може да се превърне в отрова. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. 

Не трябва да се консумира месо. Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Днешното предложение:

ПЪСТРА САЛАТА

Продукти: 60 г ( два броя средно големи) моркови, 60 г (1/8 част от зелка ) зеле, 50 г (1/3 от глава) червено цвекло, 50 г (1/3 от глава) ряпа, олио, оцет или лимон, магданоз, яйце, няколко маслини, сол.

Приготвяне: Почистените зеленчуци се настъргват, разбъркват, ръсят се със сол, олио и оцет. Наоколо се гарнира с магданоз и маслини. Може да се украси с лилии от сварени яйца и резенчета лимон.

 

САЛАТА ОТ ЧЕРВЕНО ЗЕЛЕ С КАРТОФИ

Продукти за 1 порция: 100 г зеле, 60 г (средно голям) картофи, сол, олио и оцет на вкус.

Приготвяне: Нарязаното на тънки ивици и поръсено със сол зеле се смачква леко с ръце. Към него се прибавят сварени картофи, нарязани на кубчета. Салата се подправя със сол, олио и оцет.

По желание може да се добави майонеза.

 

Полезно: Зелето лекува язви на стомаха и дванадесетопръстника, хипертония, атеросклероза, диабет, затлъстяване, рани от изгаряне. При артрит се налагат компреси с листа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати