Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 02.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 02.11.19

Хранене по лунен календар – събота – 02.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Този ден обхваща 6 и 7 лунен ден

До 12:28 ч млякото и млечните продукти трябва да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. 

След 12:28 ч да се наблегне повече на плодовете (ябълки, дати, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

Като цяло храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко, също така яйцата и продукти, в които се ползват. Може да се ядат морски продукти – риба, миди, калмари, скариди, раци.

Може и малко вино, но иначе алкохолът трябва да се избягва както и предния ден. Неговото негативно влияние върху организма сега се проявява максимално.

Днешното предложение:

ДРЕБНА РИБА С КИСЕЛ СОС

Продукти:  500 г дребна морска риба, 3-4 с.л. олио (зехтин), 2 глави лук, 1-2 домата, 1 люто чушле, сок от два лимона, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязаният на тънки филийки лук се запържва в сгорещената мазнина. Прибавят се на ситно нарязани доматите и лютото чушле, сол и черен пипер на вкус. Запръжката се разрежда с 4 ч.ч. топла вода и лимоновия сок и в нея се пуска изчистената риба и се вари до омекване.

Готовата риба се изважда в чиния и се полива със соса. Поднася се с гарнитура от варен ориз, попарен с масло.

СЛАДКИШ СЪС СУШЕНИ ПЛОДОВЕ  (лесен и вкусен, без яйца)

Продукти: 1 ч.ч. мармалад, 1 ч.ч. нарязани орехови ядки, 50 г стафиди, 3-4 нарязани сушени смокини, 1-2 с.л. нарязани захаросани портокалов кори, 1 ч.ч. захар, 1 1/2ч.ч. брашно,1 пълна ч.л. сода бикарбонат, 2 ч.л. канела.

Приготвяне: Мармаладът се размива в 1 ч.ч. хладка вода. Прибавят се орехите, захарта, содата, канелата, портокаловите кори, стафидите, смокините, оваляни в малко брашно. Накрая се слага брашното и сместа се разбърква добре.

Изсипва се в намазана с масло тавичка и се пече на силна фурна. След като изстине, сладкишът се нарязва на малки пастички и се поръсва с пудра захар.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.