Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 02.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 02.11.19

Хранене по лунен календар – събота – 02.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Този ден обхваща 6 и 7 лунен ден

До 12:28 ч млякото и млечните продукти трябва да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. 

След 12:28 ч да се наблегне повече на плодовете (ябълки, дати, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

Като цяло храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко, също така яйцата и продукти, в които се ползват. Може да се ядат морски продукти – риба, миди, калмари, скариди, раци.

Може и малко вино, но иначе алкохолът трябва да се избягва както и предния ден. Неговото негативно влияние върху организма сега се проявява максимално.

Днешното предложение:

ДРЕБНА РИБА С КИСЕЛ СОС

Продукти:  500 г дребна морска риба, 3-4 с.л. олио (зехтин), 2 глави лук, 1-2 домата, 1 люто чушле, сок от два лимона, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязаният на тънки филийки лук се запържва в сгорещената мазнина. Прибавят се на ситно нарязани доматите и лютото чушле, сол и черен пипер на вкус. Запръжката се разрежда с 4 ч.ч. топла вода и лимоновия сок и в нея се пуска изчистената риба и се вари до омекване.

Готовата риба се изважда в чиния и се полива със соса. Поднася се с гарнитура от варен ориз, попарен с масло.

СЛАДКИШ СЪС СУШЕНИ ПЛОДОВЕ  (лесен и вкусен, без яйца)

Продукти: 1 ч.ч. мармалад, 1 ч.ч. нарязани орехови ядки, 50 г стафиди, 3-4 нарязани сушени смокини, 1-2 с.л. нарязани захаросани портокалов кори, 1 ч.ч. захар, 1 1/2ч.ч. брашно,1 пълна ч.л. сода бикарбонат, 2 ч.л. канела.

Приготвяне: Мармаладът се размива в 1 ч.ч. хладка вода. Прибавят се орехите, захарта, содата, канелата, портокаловите кори, стафидите, смокините, оваляни в малко брашно. Накрая се слага брашното и сместа се разбърква добре.

Изсипва се в намазана с масло тавичка и се пече на силна фурна. След като изстине, сладкишът се нарязва на малки пастички и се поръсва с пудра захар.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети