Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 03.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 03.04.2021

Хранене по лунен календар – събота – 03.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В 21 лунен ден можете да се хапне вече по-стабилно.  Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар. 

 Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате малък празник у дома.  Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др. Може да се пие сухо червено вино.

За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с много мазни храни. Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.

Днешното предложение:

ЗАПЕКАНКА ОТ БРОКОЛИ И КАРТОФИ

Продукти: 1 кг картофи, 1 голям морков, 400 г броколи, 200 г сирене, 100 г кашкавал, 200 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 с. л. брашно.

Приготвяне: Картофите се обелват и нарязват. Слагат се в тава и се долива 200 мл вода. Пекат се на средна фурна до полуготовност, около 30 мин.

Броколито се накъсва на розички и се поставя в тенджера с вряща вода за 2 минути, след което се отцеждат и заливат със студена вода за да се запази зеления им цвят.

Тавата с картофите се изважда и се поръсва с натрошено сирене. Розичките броколи се разпределят отгоре и се залива със смес от две яйца, разбити с лъжица брашно и 200 мл прясно мляко (може и сметана).

Връща се във фурната за още 10 минути да се запече, след което се изважда наръсва се с настъргания кашкавал и отново се връща във фурната.

Любопитно: Сиренето моцарела действа като успокоително, помага за отпускане и заспиване; Бри и камамбер съдържат голям брой бактерии, които са полезни за храносмилателния тракт; Сиренето Гауда и Ементал са истински шампиони по съдържание на калций; соевото сирене тофу е склад на протеини, докато в него има много малко мазнини, което със сигурност ще се хареса на тези, които се грижат за фигурата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети