Хранене по лунен календар – събота – 03.08.19
През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането
В 4-ти лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ за пиршества, бурни празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден.
Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, не яжте мазна, пържена храна, избягвайте бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна.
През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Следователно „лошите“ храни могат да повлияят негативно на вашето здраве и самочувствие. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви. Може да се яде риба.
Също така в този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.
Днешното предложение:
ГЪБИ СЪС СИРЕНЕ И СМЕТАНА
Продукти: 1 чаша ситно настъргано сирене, 200 г сметана, 100 г гъби, 50 г краве масло, копър, черен пипер, сол на вкус.
Приготвяне: Гъбите се нарязват на ситно и с задушават в маслото. Прибавя се сиренето и се бърка, докато се стопи. Към охладената смес се прибавят сметаната, дребно нарязаният копър, сол, черен пипер. Украсява се с цели гъби и стръкчета копър.
СКУМРИЯ С ГОРЧИЦА
Продукти: 4 скумрии, 3 глави кромид лук, 40 г краве масло, 2 с.л. олио, 1 лимон, ½ чаша вода, черен пипер и сол на вкус, горчица
Приготвяне: Добре изчистените риби се измиват, махат се главите им и като се поизсушат, във всяка се поставя по малко масло, сол, черен пипер, намазват се отвътре с горчица. Изчистеният лук се нарязва на тънки кръгчета.
В тавата, в която ще се пече рибата се нареждат първо кръгчетата лук, рибите се поставят върху тях и се покриват с останалия лук. Поливат се с олиото, водата, сока от лимона и малки парченца масло. Опичат се в средно силна, предварително загрята фурна за около 25 минути. Ако е нужно, полива се с още малко вода. Поднася се с парченца лимон, обезсолени картофи, полети с вряло масло и поръсени с магданоз.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--030819/
Коментари (0)
Добави коментар