Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 04.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 04.01.20

Хранене по лунен календар – събота – 04.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

По отношение на диетата за този период в различните астрологичните школи има две различни и противоположни мнения. Някои смятат, че храната трябва да бъде висококалорична, тъй като тялото губи много енергия поради активните действия, особено ако вършите по-тежка работа или сте натоварени с нещо.

Други настояват, че диетата трябва да съдържа повече ястия с пълноценно зърно, а в идеалния случай може да се гладува, тъй като в единадесетия лунен ден става пречистване, доколкото през човек преминава мощен енергиен поток.

Трябва да слушате тялото си и да следвате неговите желания. Ако чувствате, че нямате достатъчно сили за активни действия - яжте повече калорични храни, а ако чувствате вътрешна тежест, тогава малко погладувайте, пийте повече сокове и яжте плодове.

Би било много добре да се направи ден за гладуване или да се ядат моно продукти. Например, яжте само плодове и зеленчуци днес, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

Днешното предложение:

ВАРЕНКИ

Продукти: За тестото – 2 ч.ч. брашно, 1 яйце, 2 с.л. растително масло, 1 к.ч. прясно мляко, сол

За плънката -200 г настъргано сирене, 1 малка глава кромид лук, 1 яйце, 1 щипка червен пипер, магданоз, ким

За поливката- 1/3 пакетче прясно масло

За отварата – 2 с.л. прясно смлени корени за супа        

Приготвяне: Приготвя се тесто от предвидените продукти, покрива се с кърпа и се оставя да отлежи час и половина, след което се разточва на кора с дебелина 2 мм.

Изрязват се кръгчета с водна чаша, в средата на които се слага по малко от плънката.

Прегъват се на две и се залепват в краищата с разбитото яйце.

Пускат се в 2 ч.ч. кипяща вода, в която са прибавени смлените корени за супа и се варят 5-6 минути.

Изваждат се с решетестата лъжица, отцеждат се, порционират се и се поливат със сгорещеното масло. Поднасят се със сметана или изцедено кисело мляко, може и с доматен сос.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети