Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 04.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 04.04.20

Хранене по лунен календар – събота – 04.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Правилното хранене на 12 лунен ден включва семена, ядки, орехи, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки)

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

До 15:21 ч. е влиянието на 11 лунен ден. В първата половина на деня се въздържайте от прием на храна, а ако не можете да издържите, хапнете някакъв плод или късче хляб.

След 15:21 ч. започва 12 лунен ден (до 16:38 ч. на 05.04.), чийто символ се явява Светият граал. Затова внимавайте какво пиете. Заменете енергийните и тонизиращи напитки с билкови отвари и чайове. Ако имате проблеми с горните дихателни пътища, то сега е най-благоприятното време да се заемете с лечението. Може да приемате леки отхрачващи билки. Такива са евкалипт, мента, мащерка и други билки, които се използват освен за пиене и за инхалация за облекчаване на горните дихателни пътища.

Правилното хранене на 12 лунен ден включва семена, ядки, орехи, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). Много полезно е да се консумират сокове, особено гроздови. Допустимо е в малки количества варено или печено пилешко, телешко, свинско (да не е мазно). От алкохол е по-добре да се въздържате.

Желаещите могат да продължат гладуването.

Лош знак за 12-ия лунен ден се счита счупена чиния или разлята течност. Трябва да обърнете внимание на всички тези знаци, те показват неправилността на пътя, който следвате.

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО С ЦЕЛИНА

Продукти: 750 г телешко месо, 1 к.ч. разтопено краве масло (или олио), 2 глави целина, 3-4 моркова, 6-7 зърна черен пипер, 1 яйце, 1/3 ч.л. винена киселина (лимонтозу), сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на хапки, които се задушават в кравето масло и малко вода. Прибавя се целината нарязана на дълги парченца и морковите на колелца. На умерен огън под похлупак се задушава, докато целината промени цвета си.

Ястието се посолява на вкус, слага се черният пипер и се налива гореща вода, която да покрие месото. Вари се, докато ястието остане почти на мазнина. Застройва се с разбитото яйце, смесено с размитото в малко вода лимонтозу.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.