Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 04.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 04.04.20

Хранене по лунен календар – събота – 04.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Правилното хранене на 12 лунен ден включва семена, ядки, орехи, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки)

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

До 15:21 ч. е влиянието на 11 лунен ден. В първата половина на деня се въздържайте от прием на храна, а ако не можете да издържите, хапнете някакъв плод или късче хляб.

След 15:21 ч. започва 12 лунен ден (до 16:38 ч. на 05.04.), чийто символ се явява Светият граал. Затова внимавайте какво пиете. Заменете енергийните и тонизиращи напитки с билкови отвари и чайове. Ако имате проблеми с горните дихателни пътища, то сега е най-благоприятното време да се заемете с лечението. Може да приемате леки отхрачващи билки. Такива са евкалипт, мента, мащерка и други билки, които се използват освен за пиене и за инхалация за облекчаване на горните дихателни пътища.

Правилното хранене на 12 лунен ден включва семена, ядки, орехи, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). Много полезно е да се консумират сокове, особено гроздови. Допустимо е в малки количества варено или печено пилешко, телешко, свинско (да не е мазно). От алкохол е по-добре да се въздържате.

Желаещите могат да продължат гладуването.

Лош знак за 12-ия лунен ден се счита счупена чиния или разлята течност. Трябва да обърнете внимание на всички тези знаци, те показват неправилността на пътя, който следвате.

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО С ЦЕЛИНА

Продукти: 750 г телешко месо, 1 к.ч. разтопено краве масло (или олио), 2 глави целина, 3-4 моркова, 6-7 зърна черен пипер, 1 яйце, 1/3 ч.л. винена киселина (лимонтозу), сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на хапки, които се задушават в кравето масло и малко вода. Прибавя се целината нарязана на дълги парченца и морковите на колелца. На умерен огън под похлупак се задушава, докато целината промени цвета си.

Ястието се посолява на вкус, слага се черният пипер и се налива гореща вода, която да покрие месото. Вари се, докато ястието остане почти на мазнина. Застройва се с разбитото яйце, смесено с размитото в малко вода лимонтозу.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети