Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 04.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 04.09.2021

Хранене по лунен календар – събота – 04.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни скромното празненство не е забранено, но да не се преяжда и да се избягва алкохола. Неблагоприятен ден за отслабване. 

Добре е да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Не се препоръчва да се ядат цитрусови плодове. Препоръчително е да се откажете от свинска мас, пушени меса, херинга. Нежелателно е да се злоупотребява с месото. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Днес се препоръчва да се използва по-малко сол в ястията. Твърде много сол може да увреди бъбреците. Различни подправки ще бъдат полезни днес. Те могат да се добавят обилно към ястията. Пипер, кардамон, индийско орехче ще бъдат особено полезни. Също така се препоръчва да се ядат картофи под всякаква форма, пълнозърнест хляб, извара.

Лунният календар препоръчва за днешния ден да се готви само в микровълнова фурна и на електрически уреди. Да не се ползват газови котлони, тъй като не трябва да има съприкосновение с огън. Друго правило е да не се яде пред телевизор или включено радио.

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО С КАРТОФИ

Продукти: 600-700 г обезкостено телешко месо, 3 с. л. краве масло (или олио), 1 глава лук, 1 морков, ½ глава целина, 3-4 червени домата (пресни или от консерва), 1 ч. л. червен пипер, ½ кг картофи,1 ч. л. смлян черен пипер, магданоз и сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на хапки и се вари във вода, която трябва да го покрива. Когато водата се изпари, а месото побелее, се слага кравето масло (олиото) и ситно нарязания лук.

Посолява се и се пържи като се бърка с дървена лъжица, докато парчетата месо равномерно се зачервят.  Прибавят се  моркова и целината нарязани на кубчета и червените домати (обелени или настъргани на едро ренде). Добавя се червения пипер и веднага се налива топла вода, която трябва да покрие продуктите.

На слаб огън под похлупак се задушава, докато месото омекне. След това се слагат картофите, нарязани на резенчета. Продължаваме да задушаваме под похлупак, докато картофите омекнат. Накрая се слага черния пипер и нарязания магданоз.

"Излишната храна пречи на тънкостта на ума."

Сенека

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети