Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 04.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 04.12.2021

Хранене по лунен календар – събота – 04.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В този ден се извършват мощни процеси на прочистване, възникнали в организма през последните няколко дни. Следователно, в никакъв случай не е подходящо да се намесвате в това.

Забранено е преяждането. Не натоварвайте тялото си с излишна храна, опитайте се да прекарате деня чрез разтоварване. Идеално е за гладуване и за провеждане на лунната диета. 

Ако не успеете да гладувате, то поне елиминирайте тежките, канцерогенни храни от диетата си. Силно се препоръчва да се въздържате от месни, мазни храни и сладкиши. Ще бъде много трудно да се усвоят от тялото! 

Яжте само здравословни храни и в много умерени дози. Опитайте се да разчитате само на чувствата си, слушайте тялото си. То най-добре ще почувства от какво има нужда в този ден.

ЛУННА ДИЕТА

Днес в 14:07 часа има Новолуние и желаещите могат да приложат лунната диета. Лунна диета е за детоксикация на организма. В продължение на 24 часа трябва да се гладува и да не се употребява никаква храна. Позволени са само течности, кафе и чай може, но без захар.

Натуралните сокове съдържат много захар, така че ги избягвайте. Не трябва да се консумира мляко, също и алкохол. Тази диета пречиства организма от токсините и задържаните течности. По време на 24-часовия „пост“ може да загубите от 1 до 3 кг.

Може да се прави само по Новолуние и Пълнолуние или при смяната на четирите фази на Луната.

Ако прилагате в Новолуние лунната диета, по време на растящата Луна яжте по-малко храна и внимавайте с калориите. При намаляваща Луна може да се отпуснете малко повече.

Днешното предложение:

ЗАПЕКАНКА ОТ БРОКОЛИ И КАРФИОЛ

Продукти: 1 глава карфиол, 250 г броколи, 2/3 ч.ч. отцедено кисело мляко, 1 ч.ч. настъргано сирене Чедар или кашкавал, 1 ч.л. синапено семе, 3 с.л. галета, черен пипер, сол

Приготвяне: Разделете карфиола и броколите на розички (нарежете и използвайте и меките части) и ги пуснете във вряща подсолена вода за 7-8 минути, за да поомекнат. Извадете ги, отцедете ги и ги подсушете. Разположете ги в огнеупорен съд.

Смесете отцеденото кисело мляко, настърганото сирене и синапеното семе. Добавете сол и черен пипер, разбъркайте всичко добре. Със сместа залейте карфиола и броколите и после посипете галетата. Сложете ястието в предварително загрята фурна и запечете до златисто.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети