Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 05.03.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 05.03.2022

Хранене по лунен календар – събота – 05.03.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. Да не се правят очистителни процедури.

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и други), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако въпреки всичко решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

 

ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ДОМАТЕНО ПЮРЕ

Продукти: с каквито зеленчуци разполагате – патладжан, тиквички, чушки (червени, зелени), лук, магданоз, 3-4 скилидки чесън, 2 с. л. доматено пюре, 1 ч. ч. бяло вино, сол, черен пипер.

Приготвяне: Зеленчуците се задушават в сгорещено олио с малко сол под капак, докато омекнат. Налива се виното и още 5 минути задушавате.

Прибавя се доматеното пюре и ястието ври на тих огън още 3 минути. Накрая се прибавят счуканият чесън и ситно нарязаният магданоз.

Може да добавите малко скумрия на скара, ако не сте любители на постната храна.

 

Полезно: Най-лесният начин за приготвяне на вкусни задушени зеленчуци е в дълбока тенджера под капак. Първо се слагат по-бавно сваряващите се зеленчуци, а малко след тях и останалите. Сипва се малко вода и масло и се захлупват. Не трябва да се раздробяват.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети