Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 06.02.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 06.02.2021

Хранене по лунен календар – събота – 06.02.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва.

Храната трябва да бъде възможно най-лека и здравословна. Млякото и изварата могат да бъдат включени в менюто, но в малко количество. Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове - всичко това ще бъде истинско удоволствие за тялото ви през този ден.

Не яжте тежки, мазни храни. Нашите органи трудно ще се справят с преработване и усвояване на продуктите, тъй като работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е благоприятно гладуването. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но по-безопасен вариант е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената опция за разтоварване. Трябва само да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове.

Днес е полезно да се пие възможно най-много вода. Колкото повече пиете вода, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

 

Днешното предложение:

СУПА ОТ ГЪБИ С ОРИЗ

Продукти: 500 г гъби, 1 морков, 1 к.ч. ориз, 1 яйце, 1 малка глава лук, 1 ч.ч. кисело мляко, краве масло, копър, смлян черен пипер, сол

Приготвяне: Нарежете гъбите на ивици, а моркова на кубчета, лука на дребно. Сложете ги в съд с вряща подсолена вода и като поомекнат добавете добре измития ориз. 

След като оризът се свари, подправете супата с масло и я застройте с яйцето, разбито с киселото мляко.

Поръсете с копър и смлян черен пипер.

 

Любопитно: Древноримският император Клавдий бил отровен от собствената си съпруга Агрипина, която го нагостила със супа от бледа гъба.                                                                                        


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети