Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 06.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 06.03.2021

Хранене по лунен календар – събота – 06.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото, но можете да ядете млечни продукти. Не се препоръчва преяждане, в противен случай ще има проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са особено полезни. Препоръчително е да се откажете от кафето и чая днес, по-добре е да замените всички напитки с мляко. Не трябва да пиете алкохол, цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат брашното и кифлите.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна. Но ако целта ви е отслабване, денят е неутрален ден за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, но не бива да очаквате поразителни резултати. 

Днешното предложение:

ПЕЧЕНО БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ СЪС СМЕТАНА

Продукти: 500 г брюкселско зеле, 50 г краве масло, 1 ч. ч. сметана, 4 с. л.  галета, сол

Приготвяне: Поставете зелето във вряща подсолена вода и варете почти до омекване.

Прецедете и подредете в тавичка за печене, прибавете част от маслото, сметаната, изпържената в масло галета, леко посолете и печете 15 минути в умерена фурна.

Любопитно: Някои изследвания твърдят, че брюкселското зеле има потенциал за борба с рака поради високият брой антиоксиданти. Има богато съдържание на хранителни вещества, минерали и витамини, фолиева киселина, омега 3 мастни киселини. Поради високото съдържание на витамин К е идеално за костите. Особено полезни са за жени в менопауза.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати