Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 07.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 07.09.19

Хранене по лунен календар – събота – 07.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

В 8 лунен ден, който продължава до 16:00 ч. може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки.

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби и морски дарове.

9 лунен ден след 16:00 ч. е  първият тежък ден от лунния цикъл. Лунният календар съветва да се ядат зърнени храни, каши, крем-супи,  прости ястия от храни, познати на тялото ви. От месо, гъби и екзотични нововъведения в диетата е по-добре да се откажете.

Днешното предложение:

ОРАНЖЕВ ОМЛЕТ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 8 яйца, 100 г масло, 1 глава лук, 1-2 моркова, 1 средно голяма тиквичка, 1 ч.ч. настъргана тиква, 1 ч.ч. натрошено сирене, черен пипер и сол.

Приготвяне: Лукът нарязан на ситно се задушава 5 минути с половината от мазнината. Добавят се настърганите тиквичка, моркови и тиква. Тиганът се покрива с капак и зеленчуците се задушават на слаб огън, докато омекнат и сокът им се изпари. Изваждат се и се смесват с натрошеното сирене, разбитите яйца, сол и черен пипер.

Останалото масло се сгорещява в тигана и от сместа се изпържват 4 омлета. Може да се изпържи и един голям омлет, който след това се нарязва на парчета и се поднася топъл.

НАСТЪРГАНИ КАРТОФИ НА ФУРНА

Продукти: 10-12 картофа, 3 яйца, 1 глава лук, 1 ч.ч. натрошено сирене, 100 г масло, джоджен, черен пипер, сол.

Приготвяне: Картофите се обелват и се настъргват на ренде. Към тях се прибавят на ситно нарязаният лук, джоджен, сиренето, разбитите яйца, черен пипер и сол. Сместа се разбърква добре и се изсипва в тавичка, в която е разтопено половината масло. Отгоре се поръсва с останалото масло, нарязано на парченца и се пече в гореща фурна. Поднася се топло.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети