Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 08.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 08.01.2022

Хранене по лунен календар – събота – 08.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

По време на нарастване на Луната тялото трупа енергия и мазнини, което води до рязък скок в теглото. Ще бъде много трудно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще трябва да премахнете висококалоричните ястия, хляб, сладкиши, печени продукти от диетата. На фона на ускореното усвояване на хранителните вещества се насърчава плодово-зеленчуковият състав на менюто.

В храненето на 7-ми лунен ден наблегнете на плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Добре е да се ядат днес слънчогледови семки (живата храна на деня).

Полезни са сгряващите напитки като топли билкови отвари, зелен чай, топло мляко. От черният чай по-добре се откажете.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване (спагети, макарони и др.). Изобщо употребата на месо в този ден „натоварва” организма, тъй като през него преминава мощен поток от лунна енергия.

Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва както и предния ден.

 

Днешното предложение:

ПЕЧЕН КАШКАВАЛ

Продукти: 400 г кашкавал, 60 г масло, 1 к. ч. брашно, 4 пиперки

Приготвяне: Почистеният от кората кашкавал се нарязва на парчета с дебелина около ½ см, които се потапят във вода, овалват се отвсякъде в брашното и се нареждат в тавичка, в която предварително е разтопено маслото. Кашкавалът се запича в умерена фурна.

При поднасянето върху всяко парче се поставя по една опечена, обелена и почистена пиперка. Ястието се поднася топло.

 

Полезни съвети: При хипертония – за понижаване на кръвното налягане смесете наполовина сок от червено цвекло и мед. Разбъркайте добре и приемайте по една супена лъжица три-четири пъти на ден. Съхранявайте в хладилник. Пийте един месец, като правите почивки след всяка седмица в продължение на два дни. Това лекарство е много добро още при чернодробни заболявания.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети