Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 08.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 08.02.20

Хранене по лунен календар – събота – 08.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето и днес трябва да е умерено, не преяждайте. Препоръчително е да изключите месната храна (особено домашни птици) и гъбите. Яжте риба, приготвена по всякакъв начин, зеленчуци, плодове, зърнени храни, яйца и млечни продукти, брашно. Бобовите продукти е по-добре да не се увличате.

Днешното предложение:

ПЪСТЪРВА СЪС СМЕТАНОВ СОС

Продукти: 4 малки пъстърви, 1 ч.ч. горчица, 100 г сметана, 1 ч.л. брашно, магданоз, сол, черен пипер          

Приготвяне: Почистете пъстървите, измийте ги и ги посолете. Наредете ги в широка тенджера и залейте с малко студена вода. Захлупете ги и ги оставете да се варят около 15 минути. Извадете рибите и ги наредете в чинии за сервиране.

Прецедете бульона  от варенето на рибите и отново го сложете на огъня. Прибавете сметаната, оставете да заври и прибавете размитото във вода брашно. Щом се сгъсти сосът, отстранете от огъня, подправете с горчицата и черния пипер и залейте рибата. Поръсете със ситно нарязания магданоз и сервирайте.

БРОКОЛИ

Хранителната мощ на този зеленчук е голяма, затова го консумирайте често – било то суров или преработен. Притежава антиканцерогенни вещества; богати на калий, който спомага да се нормализира кръвното налягане; богати на фибри за здрава храносмилателна система; богати на фолиева киселина, която предпазва сърцето; богато съдържание на витамин С и бета каротин, които подсилват имунната система.

БРОКОЛИ С ЧЕСЪН

Продукти: 600 г броколи, 3-4 скилидки чесън, 4 с.л. зехтин или олио, ¼ ч.л. вегета, магданоз, сол.   

Приготвяне: Броколите се измиват, отцеждат и накъсват на дребни букетчета. Пускат се в 2 с.л. силно загрята мазнина и се запържват 3-4 минути. Изваждат се и се държат на топло.

Чесънът се нарязва на ситно и се запържва леко в останалата мазнина. Наливат се 3 ч.ч. топла вода, добавят се броколите, вегетата и сол на вкус. Ястието се задушава, докато броколите омекнат напълно, като често се разбъркват.

Поднася се поръсено с магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети