Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 09 април 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 09 април 2022

Хранене по лунен календар – събота – 09 април 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 9 лунен ден (след 12:00ч) е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър ден за гладуване и постене. 

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. Храната трябва да е проста и лека. Преяждането в този ден е опасно за лошо храносмилане и наддаване на тегло. Препоръчително е да се изключат висококалорични и мазни храни, както и подправки, сладкиши, газирани напитки. На този ден е по-добре да се откажете от гъби, месо и продълговати зеленчуци, като краставици, моркови и др. 

Зърнените храни се усвояват добре, овесена каша, също така се препоръчва да се яде постна риба, плодове и кръгли зеленчуци, компоти, билков чай. Варени яйца, зеленчукови супи, кисело мляко също ще бъдат полезни. От алкохола е по-добре да се откажете.

В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо. 

ЛУЧНИК (от Тетевенско)

Продукти: 5 чаши брашно, сол, малко (бучка, равна на супена лъжица), козуначна мая, хладка вода за замесване, олио около една чаша.

Плънка: 5-6 глави, 2-3 яйца, сол, червен пипер, чубрица, 3-4 лютиви чушлета, лятно време зелени, зимно време червени, 2 лъжици олио.

Приготвяне: От пресятото брашно, натрошената мая и солта с хладка вода се замесва тесто, което се меси, докато се изглади. Разделя се на три топки. Намазани с олио, покрити с хартия и кърпа, почиват около половин час.

Вземат се двете топки, разточват се на дебели кръгове и между двата кръга се маже мазнина. Разточват се и се прави кората по-голяма от тавата, където ще се пече лучникът.

Лукът нарязан на дълго и тънко и се задушава в олио. Слагат се яйцата, бърка се. Ръсят се черен пипер, сол и чубрица. Чушлетата, нарязани на дребно, се разбъркват с плънката. Работи се със студена плънка. Разстила се върху намазана тава с олио. Там, където кората е сложена над дъното на тавата, се слага плънката.

Третата топка се разточва. С нея се покрива плънката, като с точилка се правят гънки върху плънката. Ръси се олио. Излишното около тавата се навива на витка (свитък). Ръси се отгоре с олио. Пече се.

Опечено, още топло се ръси с чаша студена вода и се покрива. Поднася се топличък. Върху кората, от която се навива витката, може да се поръси стрито на дребно сирене (150г) с две яйца и сода бикарбонат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.