Хранене по лунен календар – събота – 09.05.20
Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден
Чудесно време за хапване! Можете да приготвите любимите си ястия. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди.
Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате.
Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол и да не се прекалява.
Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!
Днешното предложение:
АГНЕШКА ДРОБСАРМА СЪС СПАНАК
Продукти: 1 кг агнешки дреболии (бял дроб, черен дроб, сърце), около 1 кг агнешко було, 500 г спанак, 2-3 с.л ориз, 2 връзки пресен лук, 4 с.л. олио, 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, червен пипер, сол, магданоз, джоджен.
Приготвяне: Агнешките дреболии се измиват, сваряват се в малко подсолена вода, след което се отцеждат и нарязват на дребно. Булото се изкисва 30 минути в студена вода.
Спанакът се кипва за кратко в подсолена вода, отцежда се и се нарязва на дребно.
Нарязаният лук се задушава в мазнината, прибавят се червеният пипер, спанакът, дреболиите и оризът. Сместа се разрежда с около 1 ч.ч. от водата, в която са врели дреболиите и всичко се вари до омекване на ориза.
Сваля се от огъня и се прибавя магданоз и джоджен, нарязани на ситно.
Плънката се увива в булото, слага се в намазана с мазнина тавичка и се залива с разбитите яйца с киселото мляко.
Ястието се пече в умерена фурна. Поднася се със зелена салата.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--090520/
Коментари (1)
08.05.2020 18:09 / Отговор
Добави коментар