Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 09.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 09.10.2021

Хранене по лунен календар – събота – 09.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако все пак решите да консумирате месо, нека то да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

 

Днешното предложение:

ГЮВЕЧ ЗАРЗАВАТ

Продукти за 1 порция: 1 голям картоф, 1 голям червен домат, 40 г (половин) тиквичка, няколко бамички, 1/4 патладжан, няколко шушулки зелен фасул, половин малка чушка, половин малка глава лук, олио, черен и червен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне: Лукът се нарязва на дълго и тънко и се задушава в олио. Прибавя се зеленият фасул, след като се задуши, се прибавят тиквичката и патладжанът, нарязани на кръгове. След като поомекнат, се прибавят нарязаните на пръстени чушки. Прибавят се картофите, нарязани на кръгове.

Разбърква се всичко, слагат се солта, червеният и черният пипер и накрая червените домати, нарязани на кръгове. Сместа се изсипва в тава. Залива се с малко вода и се пече на фурна. Поръсва се с нарязания на дребно магданоз.

Гювечът може да се залее със смес от ½ яйце, 40 мл прясно мляко и щипка сол и да се запече. Така се получава млечен гювеч зарзават.

 

„След ядене на плодове, никога не пий нито студена, нито топла вода. Преди ядене можеш да пиеш вода, но веднага след ядене не се позволява.“ Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети