Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 09.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 09.11.19

Хранене по лунен календар – събота – 09.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес храната трябва да е прясно приготвена. Може да се съобразите с препоръките според лунните дни, според знака, в който се намира Луната или да комбинирате.

Противопоказано е да се ядат храни от бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус, да се намалят течностите.

До 16:00ч - Препоръчва се разнообразно меню, като задължително присъстват в диетата храни, които са източници на растителни и животински мазнини. През този период преяждането не заплашва повечето от нас, тъй като мнозина най-вероятно ще почувстват липса на апетит.  Препоръчва се да включите в менюто маруля, зърнени храни, пълнозърнест хляб, плодове, зеленчуци.

След 16:00ч - Би било идеално да организирате ден за гладуване: да проведете „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си.

Още по-добре е да се проведе сухо гладуване, защото всяка течност в този ден носи замърсяване: необходимо е изчистване на организма, токсините трябва да бъдат отстранени, благоприятно е да изчистите червата със слабителни средства.

Ако не можете да стоите гладни, хапвайте лека храна. Можете да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана. Продуктът на деня са бадемите.

Луната в знак Овен

В почти всички астрологични системи основният цвят на Овен е червеният, а негови контрастиращи – жълт и син.

Червеният цвят винаги влияе особено силно, когато Луната е в знаците на Овен, Лъв и Стрелец.

Червеният цвят на храната и дрехите активира черния дроб и подпомага образуването на червени кръвни клетки. Това е цвят, който извежда вредните вещества от тялото, помага да се отървете от запека и е много полезен при недостиг на желязо.

От друга страна, лошото кръвоснабдяване и кръвообращението особено влияят на главата. В дните на Овен мигрената и главоболието са особено чести. Ако целенасочено ядете червени продукти под знака на Овен, можете да повлияете положително на кръвообращението – червеното разширява кръвоносните съдове.

Ако говорим за обратния процес, когато кръвното налягане е високо, можете да използвате контрастните цветове като „антидот“. В случая жълто и синьо. Всички жълти и сини храни са успокояващи. Така че, при силен прилив на кръв към главата, трябва да използвате жълт или син цвят, който стеснява съдовете. 

Списък с червени продукти: Червен боб, домати, цвекло, череши, червен касис, червен сладък пипер, сухо червено вино, червени сладки чушки, червени боровинки, червено грозде, ягоди, малини, череши, червени ябълки, червен грейпфрут, нар, чай с каркаде.

Списъкът с жълти продукти: лимон, ананас, праскови, кайсии, жълт пипер, жълти ябълки, царевица, тиквичка, зряло сирене, мед, яйчен жълтък (не повече от два на ден), горчица, куркума, вода с мед.

Списък със сини продукти: картофи със синкава кожица, фурми, стриди, сини сливи, синьо грозде, боровинки, кисело мляко за пиене от боровинки, сладко от сини сливи или боровинки, сини стафиди. Синият цвят успокоява, балансира, намалява болката, облекчава възпалението, нормализира съня.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети