Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 10.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 10.04.2021

Хранене по лунен календар – събота – 10.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

28 лунен ден е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. Въздържайте се от преяждане. Опитайте се да намалите обичайното количество консумирана храна. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно е да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви се отблагодари с отлично самочувствие и здраве.

Ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. 

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове. Като вариант, може да сварите зеленчуците.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.                                     

 

Днешното предложение:

КАРТОФИ С ТИКВА И КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Продукти: 1 кг тиква, 4 средни картофа, 150 г кашкавал, 125 г краве масло, 4 яйца, 2-3 с.л. галета (или счукан сухар), щипка захар, настъргано индийско орехче, черен пипер и сол. (дозата може да се намали наполовина)

Приготвяне: Тиквата и картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагате ги да се сварят. Във водата добавете щипка захар. След това ги смачквате на пюре, прибавяте настъргания кашкавал, разбитите яйца, половината масло, подправките.

Разбърквате всичко и го разстилате в намазана с масло тавичка. Отгоре поръсвате с галетата и парченца от останалото масло. Пече се в силна фурна около 20 минути.

 

Любопитно: За родина на тиквата се счита Мексико. Учените твърдят, че човек е започнал да отглежда тиквата още преди 5 000 години. Тиквата днес се отглежда в целия свят, с изключение на Антарктида. Тиквата помага в борбата срещу стареенето, защото съдържа витамини Е и А.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети