Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 10.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 10.07.2021

Хранене по лунен календар – събота – 10.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Във втори лунен ден (от 05:54 часа) трябва да отдадете предпочитание на по-леките ястия, като изключите максимално от менюто месни, мазни, тестени храни, сладко. 

Трябва да се избягва лакомията и безразборното ядене. Ако човек не обръща внимание на тези предупреждения, може да натрупа излишни вещества и шлаки в организма си. Добре се отразява монодиетата.

Много подходящи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате, поне през настоящия лунен месец.

 

Днешното предложение:

РИБА ПО ВОДЕНИЧАРСКИ

Продукти:  1 кг риба (бяла, пъстърва, чига, лаврак и др.), 1/2 кг дребни картофи, 3 с.л. масло, магданоз, 1 лимон, 1/2 чаша бяло вино, сол.

Приготвяне: Рибата се сварява в подсолена вода. Изважда се в чиния и се гарнира със сварените в подсолена вода картофи.

Залива се със сос: маслото се сгорещява, прибавят се нарязаният магданоз, сокът на 1/2 лимон и по 1/2 чаша бяло вино и бульон от рибата.

Вместо да се полее със сос, може да се поръси рибата с много ситно нарязан магданоз, после с лимонов сок и накрая със запърженото масло.

 

„Аз не се съмнявам, че част от съдбата на човешката раса в нейното възходящо развитие е да се откаже от яденето на животни.“

Хенри Дейвид Торо


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети