Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 10.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 10.08.19

Хранене по лунен календар – събота – 10.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Продължаваме с цветната диета (mono) – хранене по цветове за всеки ден от седмицата. Основният принцип е, че всеки ден трябва да се консумират продукти само от един цвят. Повече подробности може да прочетете в отделна статия за Цветното хранене.

 Ден шести – събота - жълт цвят

Списъкът с жълти продукти е следният: лимон, ананас, праскови, кайсии, жълт пипер, жълти ябълки, царевица, тиквичка, зряло сирене, мед, яйчен жълтък (не повече от два на ден), горчица, куркума.

Напитки: 1,5 литра вода с лъжица мед.

Съвет: изключете мазното сирене - това ще попречи на ефективността на диетата.

Жълтите храни имат положителен ефект върху остротата на ума, както и успокояват нервната система, зареждат с енергия и подобряват работата на черния дроб. В допълнение, те спестяват от подпухналост.

Жълтите продукти оказват силно влияние върху нашето телесно и душевно състояние. Жълтият цвят се явява „санитар”, той изчиства от отрови целия организъм, контролира теглото, стимулира отделянето на сок от жлъчката, необходим за храносмилането, управлява потоотделянето, избавя от натрупване на течности в организма. Също така жълтият цвят помага да се избавим от излишната баласт, завист, ревност, нечестност. Укрепва нервната система.

Жълтите храни съдържат много витамин С, който подобрява настроението, активира ендокринните жлези, а също така е мощен антиоксидант. И все пак всички жълти зеленчуци съдържат каротеноиди, по-специално бета-каротин и бета-криптоксантин, които се превръщат във витамин А в организма, което подобрява зрението и храносмилането. Подобряват състоянието на кожата. Способстват за работата на мозъка, развиват мисленето, затова е полезно да се включват в менюто по време на учене, изпити.

От предложените продукти трябва да изберете 2-3 продукта и да ги използвате през целия ден, но без да преяждате. Трябва да се храните на малки порции 4-5 пъти на ден.

Пийте повече вода. Избягвайте газираните напитки и алкохол.

Сутринта трябва да започнете с чаша топла вода, преди лягане процедурата трябва да се повтори.

Последното хранене трябва да бъде не по-късно от 2 часа преди лягане.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати