Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 10.10.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 10.10.20

Хранене по лунен календар – събота – 10.10.20 - Tribune.bg
Снимка:

Двайсет и третият лунен ден не е време за пируване. Не бива да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване.  Силно се препоръчва да се изключат месото и мазнини от диетата. Наблегнете само върху плодове и зеленчуци. 

Препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви здравословно състояние. Ако въпреки всичко решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.

Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна. Сега организмът е силно податлив на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.

Днешното предложение:

ИМАМБАЯЛДЪ

Продукти: 2 глави кромид лук, 2 моркова, 5-6 патладжана, 4 домата, 5 чушки, 5-6 скилидки чесън, 3 с. л. зехтин, 2 бр. дафинов лист, 3-4 зрънца бахар, щипка черен пипер, щипка захар, магданоз, сол на вкус.

Приготвяне: Почистват се патладжаните и се нарязват на средно дебели кръгчета. Потапят се във вода за 1 час. След това се изваждат и подсушават. Потапят се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина.

Нарязва се кромида на полумесеци, морковите се настъргват на едро ренде и се запържват в мазнина. Нарязват се чушките, доматите и чесъна и се добавят към сместа. Задушава се всичко на слаб огън. Прибавя се захарта, солта, дафиновия лист, бахар, сол на вкус. Оставя се да покъкри на слаб огън.

В тава се подреждат ред патладжани, ред от запържени зеленчуци, пак патладжани и пак зеленчуци. Отгоре се подреждат кръгчета пресен домат. Долива се съвсем малко топла вода.

Пече се в предварително затоплена фурна на 200 градуса за 15-20 минути. Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Мария Цонева Благодаря за хубавите рецепти и моето уважение към големите ви познания.
10.10.2020 11:57 / Отговор
Дора Петрова Благодаря ти, Иве! Винаги ни даваш ценна информация!
10.10.2020 13:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети