Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 11.07.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 11.07.20

Хранене по лунен календар – събота – 11.07.20 - Tribune.bg
Снимка:

Добре е да се избягват днес тестени изделия и сладко, пилешко (птиче) месо

В 20 лунен ден храненето трябва да е пълноценно, гладуването не се препоръчва, но да се избягва и преяждането. Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни, много мазно. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Добре е да се избягват днес тестени изделия и сладко, пилешко (птиче) месо.

Хората, които имат стомашни проблеми е добре да изключат от менюто си бобови храни, круши и да ограничат приема на месо. Здравите могат да опитат екзотична кухня и остри подправки.

За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

 

Днешното предложение:

ПЪСТРА ЯХНИЯ

Продукти: 600 г крехко месо, 1 глава лук, 4-5 лъжици мазнина, 2 патладжана, 2 тиквички, 3-4 пиперки, 3 домата, 2 моркова, корен магданоз и пащърнак, парче целина, 1-2 скилидки чесън, 1 лъжица горчица, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарежете патладжаните на кубчета, посолете ги и ги оставете да се отцедят. Нарежете останалите зеленчуци на кръгчета, а магданоза, пащърнака и целината обелете.

В тенджерата под налягане загрейте мазнината, сложете патладжаните и разбъркайте 2-3 пъти. Прибавете месото, нарязано на хапки, останалите зеленчуци, червения пипер, сол, черен пипер и горчицата (по желание) и залейте с 1 чаша топла вода. Затворете капака и варете около 20 минути (от момента на завирането).

Когато отворите капака, извадете корените и поднесете ястието топло.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати