Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 11.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 11.09.2021

Хранене по лунен календар – събота – 11.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-тия лунен ден (след 11:58ч) изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. 

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Живата храна на деня – тиквени семки. Съдържат Омега 3, много цинк, който подобрява състоянието на кожата, желязо, изчистват паразитите. Другите елементи, които съдържат укрепват косата, правят я копринена и блестяща, подхранват сърдечния мускул, подобряват мозъчната функция. Магнезият намалява възбудимостта на нервната система и подобрява настроението, както и качеството на съня.

Днешното предложение:

РИБА КЕБАП

Продукти: 200 г риба, 50 г гъби, 25 мл олио, 10 г масло, лимон, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Рибата се изкормя откъм шията. Задушават се гъби, нарязани на дребно. Посоляват се и се поръсват с черен пипер и дребно нарязан магданоз.

Отвътре рибата се маже с масло и се посолява със сол и черен пипер. Напълва се с гъбената плънка и се сгъва в хартия, намазана с масло. Така подредената риба във вид на книжен кебап се пече.

Поднася се със сос мениер, който се приготвя по следния начин: Като кипне 1 лъжица масло, изстисква се сок от един лимон. Бърка се и се ръси със ситен магданоз и сол на вкус.

 

Молитвата преди хранене е едновременно защита и настройка за получаване на енергия от храната. Приемът на енергия от храната се получава, когато се дъвче. Поглъщаната храна - само материал за химични трансформации. Забелязано е: „който дъвче дълго, той живее дълго“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп