Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 11.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 11.12.2021

Хранене по лунен календар – събота – 11.12.2021 - Tribune.bg

Отдавна е забелязано, че тялото ни реагира по различен начин на храната в различни дни от лунния цикъл. За да извлечете максимума от храната, направете диетата си според лунния календар. Храната на нарастващата луна трябва да бъде разнообразна и питателна. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло.

8 лунен ден (след 13:17ч) - ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лечебни билкови отвари и настойки.

Днес е благоприятен ден за отслабване и диети - всяко усилие ще бъде оправдано.  Добър ден за вегетарианска диета. Днес зеленчуците под всякаква форма се усвояват перфектно, както и зърнени култури, лека храна. Пълнозърнести сладкиши, зърнени храни, черен хляб са добре приети от организма.

По-добре е да се откажете от месото днес, но рибата и морските дарове са подходящи. Препоръчително е да се следи качеството на храната и срока на годност - днес съществува риск от хранително отравяне. Не се препоръчва консумацията на алкохол и цигари в каквото и да е количество.

Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

Днешното предложение:

ЦЕЛИНА С КАШКАВАЛ

Продукти: 4 средно големи глави целина, 2 с. л. кисело мляко, 2 с. л. масло, 1 ч. ч. настърган кашкавал, 1 ч. ч. настъргано сирене, черен пипер, сол.

Приготвяне: Целината се обелва, сварява се в подсолена вода, нарязва се на тънки кръгчета и се нарежда на пластове в намазнена тавичка, като помежду им се разпределя настърганият кашкавал.

Сиренето се разбърква с киселото мляко и разтопеното масло и сместа се разстила върху целината. Ястието се запича в силна фурна и се поднася топло.  

Полезни съвети: Целината много добре изчиства организма от токсини. Освен това притежава много лечебни свойства. Използва се при стомашни заболявания, ревматизъм, затлъстяване, заболявания на пикочния мехур. Целината понижава кръвното налягане поради високото съдържание на калций. Отпуска стегнатите мускули, намалява хормоните на стреса. Препоръчително е да се хапва сурова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети