Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 12.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 12.06.2021

Хранене по лунен календар – събота – 12.06.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва месото да е от „бързи“ животни - например агнешко, пилешко, а  „бавните“- говеждо, свинско е най-добре да се избягват.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – кориандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

 

Днешното предложение:

ПИЛЕ С ПЛЪНКА ОТ ГЪБИ НА ФУРНА

Продукти: 1 пиле, 125 г краве масло, 250 г гъби, черен пипер, сол

Приготвяне: Изчистеното и измито пиле се намазва с четвърт от маслото и се напълва с почистени, измити и на дребно нарязани гъби, размесени с останалото масло.

Поставя се в тавичка и отстрани се добавя 1 чаена чаша вода и се пече на умерена температура, като от време на време се полива с течността от тавичката.

След изпичането се нарязва на порции и се поднася със съответна част от пълнежа и гарнитура – пюре от картофи, задушени моркови или грах.

 

Ако ям лоша храна, не се чувствам добре. Ако ям естествена, здравословн а храна, пълна с енергия, се чувствам енергизирана. Днес, утре и след 20 години, храненето си заслужава вниманието, тъй като храненето е здраве и здравето е всичко.“

Камерън Диас, актриса 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп