Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 13.02.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 13.02.2021

Хранене по лунен календар – събота – 13.02.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В трети лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очакваният положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва месото да е от „бързи“ животни - например агнешко, пилешко, а от „бавните“- говеждо, свинско е най-добре да се въздържате.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава използвайте по-меки подправки – кориандър, канела, копър.                                                                           

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки. От алкохола е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

 

Днешното предложение:

ЯХНИЯ ПИЛЕ С ЧЕСЪН

Продукти: 1 пиле, 60 г краве масло, 2 глави кромид лук, 4 домата, 5-6 глави чесън, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л . брашно, 5-6 зърна черен пипер, 2 зърна бахар, 1 дафинов лист, 1 ч.л. оцет, сол.

Приготвяне: Нарязания лук на дребно задушете в маслото. Добавете брашното, а след това и червения пипер. Разбъркайте запръжката и я разредете с 1 чаена чаша топла вода.

Щом сосът кипне, прибавете нарязаното на порции пиле, обелените скилидки чесън, обелените и ситно нарязани домати.

Добавете подправките и посолете на вкус. Захлупете ястието плътно и задушавайте на тих огън, без да бъркате, като от време на време само разклащате съда.

Поднесете ястието с варени посолени картофи и туршия.

 

Любопитно: За да премахнете миризмата на чесън от устата си, преди да излезете трябва да изпиете чаша мляко и да си измиете зъбите.                                                                                                                                                                                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети