Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 13.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 13.03.2021

Снимка:

В този ден се извършват мощни процеси на прочистване, възникнали в организма през последните няколко дни. Следователно, в никакъв случай не е подходящо да се намесвате в това. Забранено е преяждането. Не натоварвайте тялото си с излишна храна, опитайте се да прекарате деня чрез разтоварване. Идеално е за гладуване и за провеждане на лунната диета. 

Ако не успеете да гладувате, то поне елиминирайте тежките, канцерогенни храни от диетата си. Силно се препоръчва да се въздържате от месни, мазни, сладки, пържени храни и сладкиши. Ще бъде много трудно да се усвоят от тялото! 

Яжте само здравословни храни и в много умерени дози. Опитайте се да разчитате само на чувствата си, слушайте тялото си. То най-добре ще почувства от какво има нужда в този ден.

 

ЛУННА ДИЕТА

Днес в 12:22 часа има новолуние и желаещите могат да приложат лунната диета. Лунната диета е за детоксикация на организма. В продължение на 24 часа трябва да се гладува и да не се употребява никаква храна. Позволени са само течности, кафе и чай може, но без захар.

Натуралните сокове съдържат много захар, така че ги избягвайте. Не трябва да се консумира мляко, също и алкохол. Тази диета пречиства организма от токсините и задържаните течности. По време на 24-часовия „пост“ може да загубите от 1 до 3 кг.                                                   

Може да се прави само по новолуние и пълнолуние или при смяната на четирите фази на Луната.

Ако прилагате в новолуние лунната диета, по време на растящата Луна яжте по-малко храна и внимавайте с калориите. При намаляваща Луна може да се отпуснете малко повече.

 

„Аз съм по-добър човек, когато имам по-малко в чинията си.“                                                                                                                                                                              

 Елизабет Гилбърт, писателка                                                                            


Топ новини

виж още

Актуална тема